Evenemang på TRK

Funktionärer
På Tämta ridklubb anordnar vi olika evenemang och tävlingar. Vi vill erbjuda det som våra medlemmar efterfrågar samt sträva efter att utbudet ska spegla den mångfald av grenar som finns inom hästsporten idag.

Våra arrangemang bygger så klart till stor del på ideella insatser från våra medlemmar. Det är både roligt och lärorikt att vara funktionär på tävling och det finns många olika arbetsuppgifter både före, under och efter tävlingen.

Vet ni redan nu att ni skulle ha möjlighet att hjälpa till får ni gärna maila och anmäla intresse på tamtark@hotmail.com

funktionär på tämta ridklubb

Tävlings- och aktivitetskalender våren 2024

Januari
2-3/1: Öppen bana, välkomna att boka, läs mer här: https://tamtaridklubb.se/nyheter/

6/1: Kick off för alla som vill tävla och vara funktionärer: Läs mer här: https://tamtaridklubb.se/nyheter/

Februari
11/2: Pay & Jump

17-18/2: Inomhusterräng med Rebecka Tell

https://tamtaridklubb.se/wp-content/uploads/2024/02/Inomhusterrang-20240217-18.pdf

 

Mars

April
1/4: Pay & Ride, valfria program

14/4: Hoppning, ponny inkl. Div 3

Maj

Juni
29-30/6: Trullscupen. Två-dagars hopptävling för ponny

Juli – Augusti
Sommarlov

September

Oktober

November

December

 

Kalender – Tämta ridklubb (tamtaridklubb.se)

Instagram logo

Följ TRK Tävling på Instagram: https://www.instagram.com/trktavlin

JUBILEUMSCUPEN 2023 - så kom helgen med stort H

SISUs hinder

Att Tämta fyllde 50 år firades med – Jubileumscupen. Med över 190 starter och över hundra besökare stod det klart att vårt allra första meeting var en succé! Vi hade två helt underbara dagar tillsammans med duktiga ekipage och deras stöttande team, proffsiga funktionärer med glatt humör samt en varm härligt peppande publik. Både funktionärer och tävlande team med sina ponnyer övernattade på klubben och sågs grilla samt skritta ner till sjön på kvällen efter en varm tävlingsdag. Så ska en sommartävling vara!

Vi såg många fina tävlingsprestationer under dagarna och gladdes mer er alla. Extra roligt för klubben var att  flera av våra hemmaryttare placerade sig i både klasser och cuper! Grattis till:
Mathilda Valdemarsson och MJK Blueberry: 4e i LE; 3e i LE+ samt 3e i LE-cupen, kat D
Vilda Nordin och Famous: 1a i LD; 2a i LD+ samt cupvinnare i LD-cupen, kat C
Alva Kjellin och Minigårdens Kajsa: 3a i LD-cupen, kat D
Jolin Andersson Zeybrandt och Genton: 2a i LC, kat C
Alice Langvik och Spirit: 1a i LC; 2a i LC+ samt cupvinnare i LC-cupen, kat D. Tämta Ridklubb har för närvarande över 30 tävlande ryttare och vi hoppas att kunna värva fler till vår fina klubb.

Särskilt stolta är vi över att vår egen Alice Fahlman förärades Överdomarens pris för Meetingets bästa Horsemanship.

Till tävlingsdagen kunde vi stoltsera med tre nya sponsorshinder: Borgstena Dumpertransport, VIDA samt Tämtas egna tjusiga framhoppningshinder.

Stort tack till personal som jobbat övertid under dagarna, alla funktionärer och medlemmar som bidragit på olika sätt med bakat, snickeri, ljud, erfarenhet och mycket mer. Vi vill bli fler och hoppas att få inkludera er i den härliga gemenskap som bara blir starkare i gruppen. Det spelar ingen roll om man tävlar själv, man behöver inte kunna något, vi lär er och man växer med uppgiften!

För er som är nyfikna kan ni läsa mer om tävlingen i ett jättefint reportage på Borås Tidnings hemsida. Ordförande Niclas Forsström, Tävlingsledare Evelyn Langvik samt duktiga hemmaryttaren Vilda Nordin är intervjuade. Vi är så stolta! https://www.bt.se/boras/tidigare-polisryttaren-om-klubbens-uppsving-och-50-arsfirande-satts-pa-kartan/

Slutligen vill vi rikta ett enormt tack till våra sponsorer som gjorde allt detta möjligt genom sin generositet.
AGRIA, Almedahls Alingsås, Anna Jansson – konstnär, AROMA SPA, Bodyset Fysioterapi, Borgstena Dumpertransport, Fristad Plast, Hippocrates, HÖÖKS, Lightab, Optimal Hästhälsa, Optimal Sadel, Photo by Milla, REAL GYMNASIET, Remindset Fysioterapi, VIDA, Vildland. 

Vilken lysande ponnyfest det blev och vi hoppas kunna överträffa oss själva nästa år!

Nedan syns ett urval av den mängd fina bilder som vår kära hemmafotograf Camilla Floberg tog under söndagen. De och många fler finns till försäljning via länken längst ner. #photobymilla

https://photobymilla.pixieset.com/jubileumscuptmtaridklubb/

JUBILEUMSCUPEN 2023

I helgen, 17 – 18 juni, går 50-årsfirandet av Tämta Ridklubb av stapeln med massa spännande ponnyhoppning, fina priser, nya hinder, rafflande cuptävling, café, lotteri och försäljning. Titta förbi och njut av spänningen, mat och fika, härlig sammanhållning och glada skratt.  

GRÖNT KORT 2023

Kick off 2023

Vilket engagemang och vilket år 2023 kommer bli!
Kick-offen är genomförd och vi var 50 st som träffades, tävlingssektionen, ryttare och föräldrar. Alla ryttare fick goodiebags och snygga kepsar med Tämtas logga.
Lagen och lagledarna 2022 presenterades. De delade med sig av fina resultat och härliga tävlingshistorier. Tävlingssektionen tog tacksamt emot många önskemål om aktiviteter för 2023. Kvällens lotteri med fina vinster gjorde succé.  Sedan, det viktigaste av allt; Vi fick träffas och lära känna nya klubbkompisar.

Det var många som ville rida i div 3 ponnyallsvenskan i dressyr och hoppning i vår så till de serierna har vi anmält lag. De kommer ha några lagträningar under våren.
Två lag anmälda:
Dressyr div 3 ponny (v.14, 16, 18)
Hoppning div 3 ponny (v15, 17, 19)

GALLERI TRK TÄVLING

Tämta ridklubb