Lagtävlingar

Vill du tävla i lag för Tämta Ridklubb?
Vi brukar ha lag i olika serier i både dressyr och hoppning Från Gota-serien som är ett väldigt bra sätt att börja tävla på till elitserien i dressyr.

Klubben betalar anmälnings-/startavgift för laget men i övrigt betalar ryttaren själv sina kostnader i samband med lagdeltagandet (såsom startavgift, resa till och från tävlingsplatsen med mera). Är man med i ett lag så förväntas man vara med på alla omgångar, så långt det går, och vi ser helst att lagen består av minst 5 ekipage för att inte missa någon omgång om någon får förhinder.

Varje lag behöver ha en lagledare, som ansvarar för att laget blir korrekt anmält till serien och på plats vid varje tävling. Lagledaren ska vara 18 år eller äldre, och är den i föreningen som är ytterst ansvarig för att informationen kommer vidare till lagryttarna. Lagledare skall ha Grönt Kort och vara väl insatt i gällande cup-specifika regler.

Tänk på att ni som ekipage ska vara redo för alla klasser de olika divisionerna går i. Ni ska också vara beredda att åka på alla tre omgångarna oavsett hur långt bort tävlingsplatsen ligger. I varje lag är det minst tre men helst fyra ryttare som måste komma till start och är man fler än det så är övriga reserver, vilket innebär att man med eventuellt relativt kort varsel ska kunna åka (någon kan t.ex. stå med en halt häst samma morgon).

Vi önskar att det är minst fem ekipage anmälda till divisionen för att vi ska anmäla lag då vi inte vill riskera att stå utan lag till någon omgång. Därför är det viktigt att du kommer till start de omgångar du anmält intresse till så långt det är möjligt, alternativt har en reserv som kan starta.

Tämta ridklubb