Häst och hälsa

Vårt projekt Häst och Hälsa innebär är att alla som vill rida ska få tillgång till ridning oavsett om man har en funktionsnedsättning eller ej. Häst och Hälsa är en form av rehabridning där du som ryttare rider själv i grupp om max fem personer. Ridning är utmärkt för balans och koordination vid tex stroke. Vi samarbetar gärna med sjukgymnast eller arbetsterapeut. Rehabridning kräver inga förkunskaper och vi gör vårt bästa för att tillgodose era behov.     

Tämta ridklubbs personal är välutbildad, med lång eftarenhet av ridning för ryttare med funktionsnedsättningar, rehabilitering och social träning häst- människa.  Vår anläggning är handikappanpassad med toalett, lift och ramp. Även kognitiv anpassning med stora bokstäver/symboler i ridhuset och på hela anläggningen.

Just nu kan vi tyvärr inte Erbjuda Häst och Hälsa ridning 

 

FU-Ridning

Ridning kan ge personer med funktionsnedsättning många saker. Möjlighet att få ge sin kärlek till någon, två- och fybenta kompisar i stallet, hästen kan låna ut sina ben till någon som har svårt att gå, man kan tillsammans med hästen ta sig fram obehindrat i naturen, på hästryggen tränar man på ett roligt sätt sin balans och koordination utan att man tänker på det. 

Just nu kan vi tyvärr inte erbjuda FU-Ridning 

 

Tämta ridklubb